Αμισσού 10, Υμηττός 17237
210 76 29 427

Το οινοπωλείο «Οινοπίων» άνοιξε τις πόρτες του στις 26/10/16.

Η αρχική ιδέα για αυτό το εγχείρημα ανάγεται στο 2008.

Προέκυψε, όμως, μια εξαετής παρένθεση στην Αφρική(!)… και έτσι αναβλήθηκε.

Αν και έχουν αλλάξει πολλά από τότε, η γεννησιουργός αιτία για αυτή τη προσπάθεια παραμένει αναλλοίωτη: η αγάπη για το καλό κρασί. Αυτή η έκφραση όμως από μόνη της δεν είναι σωστή. Αφού απορρίπτουμε τα ελαττωματικά κρασιά, όλα τα υπόλοιπα είναι καλά. Λευκά, ερυθρά, γλυκά, ξηρά, αρωματικά, τανικά… όλα καλά… Το ζητούμενο είναι να επιλέξουμε το “κατάλληλο” καλό κρασί. Και αυτό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τις προσωπικές προτιμήσεις, την περίσταση, το φαγητό, το κόστος κ.α.

Το κρασί στην Ελλάδα έχει ιστορία χιλιάδων ετών και είναι συνυφασμένο με την κουλτούρα και την καθημερινότητά μας. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν σκεφτούμε πόσες στιγμές της ζωής μας περιλαμβάνουν και ένα ποτήρι κρασί: το καθημερινό μας φαγητό, οικογενειακές και φιλικές συνευρέσεις, περιστάσεις ρομαντικές, παρηγορητικές, στιγμές χαλάρωσης…

Στόχος μας είναι με τη γνώση, την εμπειρία και την καλή μας διάθεση, να σας καθοδηγήσουμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή, στο “κατάλληλο” καλό κρασί, που θα συμβάλει στην απόλαυση κάθε τέτοιας στιγμής.
Άλλωστε, πολλές στιγμές μας κάνουν μια ζωή…

Ας τις απολαύσουμε!
Δημήτρης Δεληγεώργης
Οινολόγος