ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το οινοπωλείο ΟΙΝΟΠΙΩΝ βρίσκεται στον Υμηττό, σε μια όμορφη γωνιά κοντά στην κεντρική πλατεία. 

Η χαρακτηριστική ταμπέλα του Οινοπίωνα  -ζωγραφισμένη στο χέρι- δεσπόζει στη γωνιά του δρόμου και σηματοδοτεί ένα κατάστημα – φίλο του καλού κρασιού.   

Χώρος φωτεινός, minimal, με ανάλαφρη αισθητική, ζεστός και φιλόξενος, όπως ταιριάζει σε ένα ελληνικό οινοπωλείο.

Ιδιοκτήτης του ο Δημήτρης Δεληγεώργης, οινολόγος, λάτρης και γνώστης του κρασιού.  Όλα τα προϊόντα επιλέγονται από τον ίδιο, με αυστηρό κριτήριο την ανώτερη  ποιότητα.  Με την ειδικότητά του θα σας συμβουλεύσει στην επιλογή σας για τη γεύση που αναζητάτε, ενώ επιπλέον θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε  μικρά μυστικά του κρασιού, καθώς θα σας μεταδίδει τη γνώση του. 

Στο οινοπωλείο θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από ελληνικά οινοποιεία και οινοπαραγωγούς.  Εμφιαλωμένα κρασιά αλλά και εξαιρετικό χύμα,  για ειδικές περιστάσεις, ή ωραία βράδια με την παρέα.   Επίσης, θα βρείτε λικέρ και άλλα επιλεγμένα αλκοολούχα.

Το κρασί θα μπορέσετε να το συνοδεύσετε με μικρά σνακ, τυριά και  αλλαντικά, κριτσίνια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα, και άλλα προϊόντα που θα βρείτε σε ποικιλία. 

Για δώρο, εκτός της φιάλης, μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς ένα όμορφο καλάθι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Για τους λάτρες του κρασιού ο Δημήτρης Δεληγεώργης με χαρά παραδίδει σεμινάρια και μαθήματα οινογνωσίας.  Σε μικρές ομάδες, στο χώρο του οινοπωλείου –ή και σε άλλο χώρο εάν το επιθυμείτε- μπορείτε να αποκτήσετε βαθύτερη γνώση για το κρασί και να ταξιδέψετε σε οινικές διαδρομές.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το όνομα «Οινοπίων» ανάγεται φυσικά στην ελληνική μυθολογία.  Ο Οινοπίωνας ήταν οικιστής και πρώτος βασιλιάς στη  Χίο.  Ηταν η προσωποποίηση του τρύγου και δευτερεύουσα θεότητα του αμπελιού και του τρύγου.  Σύμφωνα με τον μύθο ο Μίνωας που είχε υποτάξει λαούς στα νησιά, τον έστειλε σαν βασιλιά στο λαό της Χίου.  Εκείνος έφτασε εν πλω στο νησί, ίδρυσε αποικία και έμαθε στους αυτόχθονες την αμπελουργία.  

Στο οινοπωλείο μας όλα έχουν ταυτότητα, μεράκι και γούστο!

 

Δημήτρης Δεληγεώργης

Απόφοιτος ΤΕΙ Οινολογίας 2003 με εργασιακή εμπειρία συνολικά 10 έτη. 

Διευθυντής παραγωγής οινοποιείων σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Ιδιοκτήτης του οινοπωλείου, και σύμβουλος οινοποιείων. 

Υπεύθυνος σεμιναρίων γευσιγνωσίας.

  Κριτής στην ομάδα αξιολογητών του Wine Olymp Awards. 

 

 

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://oinopion.gr/index.php/poioi-eimaste#sigProId68408c806b